Logga in

Att vara medlem i Visbyhus 15


Medlemskap
En förutsättning för att kunna bli ägare av en bostadsrätt är att man blir godkänd som medlem i bostadsrättsföreningen. Bostadsrättsföreningens styrelse måste helt enkelt godkänna köparen/köparna som medlemmar i föreningen för att en överlåtelse skall gå igenom.
Att ansöka om medlemskap i bostadsrättsföreningen är något som man gör direkt efter köpare och säljare skrivit under överlåtelseavtalet. Det brukar vara mäklaren som skickar in ansökan om medlemskap till föreningen / Riksbyggen.
Om du säljer privat, utan mäklare måste du själv ordna med en ansökan och sedan skicka den till föreningens styrelse /Riksbyggen efter du skrivit ett avtal med en köpare.
Vägras man medlemskap går det att få det prövat i hyresnämnden. Det kostar ingenting. Föreningen kan inte neka någon medlemskap utan att ha mycket goda skäl.


Att äga
När du äger en bostadsrätt äger du inte själva bostaden utan rätten att bo i den under obegränsad tid. Detta under förutsättning att du följer
bostadsrättsföreningens stadgar och ordningsregler. Den fysiska bostaden ägs av bostadsrättsföreningen. Du som är medlem i bostadsrättsföreningen äger i din tur en del av den föreningen. Du förfogar över äganderätten för bostaden och kan när som helst sälja den. Äganderätten kan även ärvas eller överlåtas, allt efter dina önskemål.
Den lag som reglerar bostadsrätter heter bostadsrättslagen. Den bygger på principen att en bostadsrättsförening är självstyrande. Medlemmarna väljer en styrelse och fattar andra beslut i demokratisk ordning genom att rösta på föreningsstämman.
Som medlem i föreningen bor du till självkostnadspris. Det innebär också att du och din förening gemensamt delar på kostnader för fastigheten.


Välkommen nyinflyttad
Vi i styrelsen vill börja med att gratulera till ditt/ert köp av en bostadsrätt i Brf VIsbyhus 15 och hälsar dig/er varmt välkomna till vår föreningen!
Som ny i ett område kan det vara många frågor som ni önskar få besvarade och vi vill därför informera om att styrelsen gärna besvarar dina/era eventuella frågor och funderingar.
En förteckning på styrelsens medlemmar finner du på anslagstavlan i varje port samt på föreningens hemsida.
Under fliken Dokument finns ett "Välkomstbrev" att ladda hem. Vid ytterligare frågor, kontakta någon i styrelsen.

Vi vill också passa på att uppmärksamma er på vad ni bör ha fått till er lägenhet vid köpet:
- tre lägenhetsnycklar som också passar till källardörrar och sophus.
- tre "tags" för öppning av din port samt för bokning av tvätttid.
- två parkeringskort som tillhör lägenheten och som berättigar fri parkering på Attredagsparkeringen.
- en router/modem samt en digitalbox för Telia Tv.

Om ni är intresserade av en parkeringsplats/carport går det bra att anmäla intresse direkt till Riksbyggen.
Fler nycklar och tags kan också beställas och köpas av riksbyggen.

Flytta ut
Ni som genom överlåtelse sålt er bostadsrätt lämnar i och med detta också föreningen. Vi vill önska er lycka till i ert nya boende och samtidigt passa på att påminna om vissa saker som bör överlåtas till de nya medlemmarna i bostadsrättsföreningen.

Ovan under rubriken ”nyinflyttad” har vi beskrivit vad nye bostadsrätthavaren bör få och alltså vad ni bör lämna över till dem.

Tack för er medverkan i ovanstående.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.